Green Key Goud voor Openluchtmuseum

Green Key Goud voor Openluchtmuseum

Op donderdag 14 februari vond de jaarlijkse uitreiking van het Green Key event plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. Tijdens het Green Key event kreeg het Openluchtmuseum, tevens gastheer van het event, uit naam van Harm Edens het certificaat Goud uitgereikt.

Green Key
Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties. Het Nederlands Openluchtmuseum neemt duurzaamheid al jaren standaard bij alle projecten als criterium mee.

 

Green Key

Delen